Expertise; vanuit diverse contractvormen zoals DBFMO, E&C, D&C en UaV-gc is er binnen 2Built procesmanagement een breed scala aan projectbeheersing ervaring voorhanden. Deze ervaringen zijn opgedaan binnen grote complexe projecten die ook daadwerkelijk zijn gerealiseerd, zodat oplossingen in de praktijk zijn getoetst en zich hebben bewezen.
Innovatie; 2Built procesmanagement maakt graag gebruik van vernieuwende werkvormen met inzet van integrale werkprocessen en het gebruik van digitale werkprocessen zoals bv. het scrumproces of het raakvlakkenoverleg, waarmee oplossingen worden geboden om alle disciplines in de bouwketen met elkaar te integreren:
• Bouw (utiliteit);
• Installatietechniek;
• Civiel;
• Infra;
• Procestechniek;

Procesmanagement; binnen grote complexe projecten is 2Built procesmanagement gewoon (proces)begeleiding te bieden, draagvlak te creëren bij uiteenlopende Stakeholders en besluitvorming- en uitvoeringsprocessen integraal en uniform te ondersteunen passend binnen het vigerende kwaliteit systeem. Als expert in de bouwkolom is de procesmanager ‘de verbinder’ om alle technische, contractuele en financiële aspecten te doorgronden en het kompas te zijn voor uw (project)organisatie.
Het inregelen van een succesvol proces wordt gevormd door het stroomlijnen van de informatie tussen de verschillende afdelingen van de faseproducten richting de (eind)oplevering. De toegevoegde waarde die 2Built procesmanagement hierbij levert, is het stapsgewijs doorgeven van de vastgestelde projectinformatie per fase met een gestandaardiseerde werkwijze(n) en een geautomatiseerd (werk)proces om de vereiste projectbeheersing te borgen.
Business Intelligence;
• Procesbeheersing
• Technisch management
• IMS / BIM
• Raakvlakken management
• Risico management
• Afwijkingenbeheer
• VGM

Om de Werken zo goed mogelijk te beheersen is de inzet van Business Intelligence (BI) middels monitoring gebruikelijk. Hierbij maakt 2Built procesmanagement onderscheid tussen Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) en ‘gewone’ Prestatie Indicatoren (PI’s).
• KPI’s zijn gekoppeld aan de Kritieke Succes Factoren en/of projectdoelstellingen. De KPI’s worden in overleg met het managementteam opgesteld waarbij met een terugkerende frequentie wordt gerapporteerd richting Opdrachtgever.
• PI’s zijn opgesteld om relevante subprocessen te monitoren in het kader van bedrijfshygiëne, opgesteld door de procesverantwoordelijke(n). Middels deze PI’s legt de procesverantwoordelijke op reguliere wijze verantwoording af aan de projectmanager. Gedurende het project kunnen deze PI’s aangepast worden, e.e.a. afhankelijk van het risicoprofiel en effectiviteit van de meting en prestatie.
Het geheel aan prestatie indicatoren waar de projectmanager ‘live’ over beschikt stelt hem/haar in staat om een totaal overzicht te krijgen waarop het Werk kan worden (bij)gestuurd. De informatie komt grotendeels uit Relationele software, waarbij gebruik wordt gemaakt van de dashboards en (K)PI’s. Om te borgen dat deze informatie betrouwbaar, juist en volledig is, wordt in overleg tussen de project- en procesmanager interne en externe audits uitgevoerd.
Kwaliteitsmanagement:
2Built procesmanagement is gewoon te werken met project specifieke management systemen, Integrated Management Systeem (IMS), ISO 9001, ISO14001, volgens de basis principes van de ISO15288;2008. Om te borgen dat een projectmanagementsysteem voldoet, wordt de kwaliteitscoördinator per project betrokken bij het opstellen van het projectmanagementsysteem en voert hij gevraagd (op verzoek van het project) en ongevraagd (auditplanning vanuit het moederbedrijf/ i.o.m. Opdrachtgever) audits uit. En wordt er door de procesmanager, na de opstartfase wanneer het project op gang is, periodieke interne audits uitgevoerd.
Quality Assurance houdt zich hierbij bezig met de borging dat het product zal voldoen aan de gestelde eisen. Hiervoor worden doorgaangs de (interne)audits uitgevoerd om vast te stellen dat de (werk)processen ook daadwerkelijk worden gevolgd.
Quality Control houdt zich bezig met de vaststelling of een product aan de vastgestelde eisen voldoet en is productgericht. De borging hiervan vindt plaats door het uitvoeren van een eerste lijns en tweede lijns controle. Een goede balans invulling van beide kwaliteitsaspecten zorgt voor een robuuste bedrijfsvoering en het reduceren van faalkosten.